testar

Såpopera del två

En kommentar
Ja det var det sista dagen på det här året, kanske ska man ta och skriva lite då.

Jag lovade ju en fortsättning på inlägget i november angående såpoperan och tvättmaskin. Här kommer således del två.
 
När jag kom tillbaka från mina resor så kom de en kompis över och fixade inkopplingen av vattnet till tvättmaskinen allting gick jättebra. Vi testade maskinen och det gick också bra.
 
Dagen efter kommer jag hem glad i hågen och ska äntligen få tvätta hemma, allting gick som det skulle mot slutet av tvätttiden gick jag till en kompis och drack en kopp kaffe. När jag kom hem så visade sig att kläderna är helt dyngsura. Ja jag tänker det kanske står lite snett så jag var där och fixade och tyckte väl att jag fick till det bra, körde igång programmet för centrifugering, när den startar så vibrerar den en del så jag står och försöker hålla emot och maskinen genomför programmet så att jag sedan kan hänga upp mina nytvättade kläder i lägenheten och få den underbara doften som man får utan nytvättade kläder.

Maskin nr två sätts på några dagar senare. Denna gång är jag hemma men inget händer i slutet av programmet, ingen centrifugering och det spelar ingen roll vad jag gör, jag testar med att ta ut kläderna och köra den tom, lägger i kläderna och testar igen, testa med halva mängden kläder. Den vägrar helt enkelt att centrifugera.
Åh nej maskinen är ju köpt på  Elgiganten nu måste jag säkert åka ner med den.
Efter många om och men med flera samtal fram och tillbaka, med mejl kontakter hit och dit med olika instanser via Elgiganten, leverantören och deras support så får jag äntligen iväg felanmälan.
Jag behövde inte åka iväg med maskinen utan en lokal elkille kom hit och testar ungefär samma saker som jag testade och konstaterar att maskinens centrifugering inte funger.
Nej det var väl det jag sa.
Ja det är säkert datakortet så jag beställer ett nytt och återkommer säger killen detta tar totalt elva dagar.
Han kommer hit installera datakortet pillar och grejar svär och slutar med att han ringer sin kollega. De bestämmer att de ska köra ner maskinen till deras verkstad.
Det har den på sin verkstad i ca åtta dagar då ringer killen tillbaks och säger mig till mig, så nu fungerar maskinen jag har testkört fem olika gånger och den har centrifugerat varje gång.
Så det kommer hit sätter in maskinen igen och glad för att äntligne kunna tvätt så kastar jag in min tvätt för nu var det är kris inga kalsonger i lådan.
Och gissa vad som händer maskinen centrifugerar inte
nej jag tror jag blir galen
jag tar ut hälften utav maskinen och prövar igen och denna gången centrifugerar den det visade sig att jag hade stoppat i lite för mycket tvätt.
Så nu stoppar jag inte i lika mycket och tvättmaskinen fungerar och den centrifugerar varje gång men det tog ett tag innan jag kunde sätta mig ner och känna att nu kan jag ta det lugnt och tvätta min maskin en gång i veckan och slipper springa fram och tillbaka till tvättstugan det är så skönt och det luktar så gott när nya tvätten hänger uppe.
 


Så denna lilla berättelse får avsluta detta år och jag hoppas att ni alla mår bra och ta det lugnt under kvällen
 
 
1 Christian:

skriven

Tålamodsprövande vill jag lova.....

Svar: jo det var det verkligen
Kenneth Rothvoss